mandag 20. mars 2017

En veldig god fredag


Fredager er de mest hektiske dagene hos oss.
Da har vi åpent for alle som har behov for mat. 


Hos oss kan man  komme, uten noen form for dokumentasjon. Alle som har behov for mat får, og vi stiller ingen spørsmål. 

Det begynner å bli litt varmere i været og det er godt for alle som står i kø for å hente mat. 
På fredager er det mulighet til å vente i Grønland kirke fra kl 8.30. Der deles det ut billetter, og man sitte varmt og vente på at vi åpner kl 11.00. 


Mens det ventes utenfor, er det hektisk aktivitet på innsiden. 
Klokka halv åtte begynner vi å pakke bakervarer og sette fram maten som skal deles ut. 

Maten som står framme på gulvet kan brukerne våre forsyne seg av etter behov. Det er mat vi har fått inn store mengder av, eller som har kort holdbarhet, så vi trenger å få det ut raskt. 
På fredag hadde vi akkurat fått inn en pall med pasta fra Helios, som stod framme. 

Kathrine, Kristine og Aisha gjør klar tørrvarer som deles ut fra disken. 



Det er 8-10 forskjellige stasjoner, hvor de frivillige deler ut etter hva vi har. 
10 - 15 personer kommer inn i puljer, og går runden for å ta i mot mat. 

Vi er avhengige av donasjoner for å  kunne dele ut maten og hvis vi ikke har fått inn så mye mat, blir det mindre å dele ut. 

Det er ikke noen overflod med variert mat om dagen, og vi blir takknemlige for alt vi kan ta i mot og dele ut. 

Hver uke har vi mellom 500-1500 som kommer til oss. 
Det beste er når vi kan dele ut såpass mye mat at de klarer seg noen dager. 




På fredag hadde vi godt med frukt og grønnsaker å dele ut, noe som er veldig populært. 
Det er innmari deilig å dele ut bra mat! 



Det Gamle Museet (link)  ringte oss i forrige uke og spurte om vi kunne ta imot mat de hadde igjen etter et selskap. 
Det ville vi gjerne! 

Gamle Museet er et selskapslokale, som holder til i det tidligere Astrup Fearnley Museet. 
Gamle Museet er egnet til alt av sosiale begivenheter, som for eksempel konferanser, bryllup, julebord, messer, utstillinger, motevisninger, konserter - og andre arrangementer. 
På disse arrangementene kan det serveres mat, og det er rester etter dette vi har vært så heldige å få. 

Tusen takk!! 


Aage er en av sjåførene våre, som hentet mat to ganger på Gamle Museet på fredag. 

Han fortalte at de var veldig hyggelig, og at det så ut som et veldig bra sted. 
På Gamle Museet  vil de gjerne donere mat som blir til overs til oss, i framtiden også. Det synes vi er stas! 

Vi er takknemlige, og veldig glade for alle som har oss i tankene når det er mat til overs. 
Det er mange som kaster mat, fordi de ikke vet hva annet de kan gjøre med det. 
Vi tar imot mat som vi deler direkte ut til våre brukere, og vi kan servere det i kantina vår til frivillige og medlemmer.



Dette er noe av maten vi fikk fra Gamle Museet. 
De hadde hatt en tapasbuffet, kvelden før. 

Vi fikk breiflabb, laks, deilig lammekjøtt med grønnsaker, smakfulle pølser, og mye annet god mat. 
Noe av maten ble satt fram i kantina vår, og mye pakket vi i poser som ble delt ut i matutdelinga vår. 

Maten var knallgod, og vi synes det er veldig fint at Gamle Museet vil fortsette å gi oss mat. 


Dette er noen av de snerte og smakfulle dessertene vi fikk.
Vi kaller det små biter av lykke.. 


Tusen takk Gamle Museet, dere gjør en forskjell! 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar