tirsdag 29. november 2016

Om julens make-up og fotoprosjektet "We are Oslo"


Styremedlem Anne og makeup-artist Marwa. 

Marwa har sminket og stylet på Fattighuset i hele høst.

Nå er all sminke og negleutstyr brukt opp, og Marwa håper noen har lyst til å donere noe utstyr til dette. 
Hun ønsker seg hva som helst innen sminke, og veldig gjerne foundation. 
Av negleutstyr ønsker hun seg nail extension, lim, disian, gelish og lampe og acrylic pudder-ting, og neglelakk i freshe farger. 

Hun håper å kunne pynte opp alle som ønsker det til jul. Anna har fått pyntet opp neglene sine.Frisøren vår har lenge manglet en klippemaskin til frisørsalongen. 

I dag var Lars Kristoffersen fra Grimm (link) innom med to klippemaskiner og litt utstyr.
Frisøren strålte av glede da hun fikk gaven. 
Nå blir det fine julesveiser på Fattighuset! 

Tusen takk, dere gjør en forskjell! 


Erik og Frecesca holder på med et fotoprosjekt (link) om mangfold og identitet i Oslo.

 "Ved å følge t-banens linje 2 fra Ellingsrudåsen til Østerås skal vi fotografere og filme én person fra hvert stoppested langs linja. Bildene skal deretter bli til en utstilling på perrongene langs linje 2, men i motsatt rekkefølge, slik at bildene som tas på østsiden av byen blir stilt ut på vestkanten og motsatt. Videre vil det lages en webside hvor alle bildene og ca 5 minutter lange videointervjuer/minidokumentarer av hver person vil legges ut.


Vi er nå godt og vel halvveis i prosjektet, men vi trenger fremdeles folk fra stoppestedene Hellerud, Brynseng, sentrumsstasjonene (Oslo S, Stortinget, Nationaltheatret), Holmen, Røa, Ekraveien, Eiksmarka og Lijordet. Gjennom prosjektet ønsker vi å vise et bredt utvalg av de realitetene som fins i Oslo og vi forsøker således å finne en balanse mellom alder, kjønn og opprinnelsesland. De fleste i byen har det stort sett ganske bra, men vi skulle gjerne hatt med en historie om noen som kanskje ikke har det så lett i Oslo. Gjerne fra noen som selv kunne tenke seg å stille opp og fortelle sin historie. Det viktigste for oss er at vi klarer å gi et innblikk i denne hverdagen i Oslo. 

Dersom noen har en historie de ønsker å fortelle, men som ikke ønsker å vise ansiktet sitt på foto og video, kan vi forsøke å finne en løsning på det."

Vil du være med på dette spennende prosjektet?
Ta kontakt med Erik eller Francesca!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar